Badiane Sidibe


NB1-eslégiósok.hu, 2020.12.31.

 

 

Teljes név: Elhadji Badiane Sidibe

Született: 1994. március 7., Dakar, Szenegál

Állampolgárság: szenegáli

Poszt: csatár

 

 

 

 

 

Badiane Sidibe klubjai:
Újpest
Créteil B
Créteil
L'Entente SSG

Az 1994-es születésű szenegáli támadó hazájában,a fővárosi Racing Club de Dakar együttesében kezdett futballozni.

 

2014 februárjában a 19 esztendős játékos vele egyidős csapattársával, Lansana Sagnával együtt az NB I-es Újpesthez szerződött. A két új igazoláson kívül amúgy többek is Afrikából származtak a Vignjevic edző által irányított keretben, mint a kenyai Hisham, a togói Eninful, vagy épp a kongói Tshibuabua. Sidibe a liláknál csupán peremembernek bizonyult, összesen alig 20 percet játszott 3 meccsen, a Kaposvár, a KTE és a Lombard ellen. mégis gazdagodott egy trófeával, mivel az Újpesttel megnyerte az MK-t. Igaz, a döntőben csak a kispadról szorított társainak, de azt jól csinálta, mert hármat is rámoltak az MTK kapujába. 2014 nyarán aztán távozott a Megyeri útiaktól, és több mint egy évig csapat nélkül maradt.

 

Végül is a 2016-17-es szezon téli szünetében sikerült megállapodnia a francia harmadosztályú Créteil együttesével. Másfél évig focizott náluk, ám jobbára az ötödosztályban szereplő tartalékok között kapott helyet. Érdekesség, hogy az amatőrök között ismert focistákkal játszhatott együtt, például a guadeloupe-i válogatott Kevin Saint-Luce és a zöldfoki szigeteki nemzeti csapatban megfordult Steve Furtado is csapattársa volt. Sidibe 2017 tavaszán tehát a CFA2 E-csoportjában rúgta a bőrt, s egész jó mutatókat produkálva 11 meccs alatt hét-szer is bebőrözte. Sőt, a következő szezonban még túl is szárnyalta egy 12/9-es átlaggal. A szenegáli légióst a "nagyoknál", mármint a harmadosztályú gárdában is bevetették 7 bajnokin, amin háromszor talált be. Ugyanakkor a Créteilnek nem alakult jól a sorsa, ugyanis utolsó helyen végezve kiestek.

 

Badiane Sidibe sikerei:
Újpest
Magyar Kupa-győztes (2014)

2018 nyarán váltott, és az Entente Sannois Saint Gratienhez igazolt, így továbbra is a harmadosztályban focizhatott. Egyelőre. Új csapatában még honfitársra is akadt El Hadji Dieye személyében. Sidibé azonban elmaradt a várakozásoktól, a két szezon alatt csupán egy gólra futotta. Valószínűleg rossz cipőt rakhatott be, amikor előző állomáshelyén csomagolt... Azt az egyetlen bajnoki találatát egyébként a 2019-20-as idényben, immár a National2-ben /negyedosztály - a szerk./ a Paris 13 Atletico ellen hozta össze.

 

Aligha meglepő, hogy nem marasztalták, így 2020 nyarán visszatért a már National3-ra keresztelt ötödosztályba. Ezúttal a Cote Bleue együtteséhez írt alá.

 

 

 

Forrás: Sidibe franciaországi statja | Wikipedia | Soccerway |

Kép forrása: Footballdatabase

 

 

ugrás az elejére

 

vissza a légiósokhoz

 

Minden jog fenntartva!