Bogdan Melnyk

Bogdan Melnyk


NB1-eslégiósok.hu, 2019. február 15.

 

 

Teljes név: Bogdan Melnyk

Született: 1997.01.04., Volodymyr-Volynsky, Ukrajna

Állampolgárság: ukrán

Poszt: középpályás, védő

 

 

 

 

 

Nevelőegyesülete a BRW-VIK volt, ahol 10 éves korától kezdve focizott. 2009 és 2014 között az ifjúsági ligában 89 meccsen 20 gólt jegyzett.

 

2014-ben, 15 esztendősen a Vorskla Poltavához került, s először az utánpótlásban igyekezett bizonyítani.

Bogdan Melnyk klubjai:
Vorskla Poltava
Kisvárda FC

Melnyiket ezalatt hazája korosztályos válogatottjaiban is próbálgatták, járt az U16-os, U17-es csapatban. Majd Oleg Kuznetsov edző behívta az U19-esekhez, és 2016 márciusában játszhatott a svájci és lengyel fiatalok ellen.

2016 tavasza klubkarrierjében szintén változást hozott, végre fölhozták a Vorksla felnőtt keretébe. 19 esztendősen debütált is az ukrán Premier Ligában 2016.04.30-án, a Karpaty Lviv elleni, 3-0-ás sikerrel végződő meccsen. Amin négy percre állt be Vadym Sapai helyett. Amúgy érdekesség, hogy csapata 3. gólját az MTK-ban megforduló Yuriy Kolomoyets jegyezte. Melnyk a szezon további meccsein csak a kispadon ücsörgésig jutott. Ahogy a következő 2016-17-es idényben is csupán a cserepadra fért fel.

 

Bogdan Melnyk sikerei:
Kisvárda
NB II-es ezüstérmes (2017-2018)

2017 nyarán az egykori Loki-edző, Kondás Elemér által tréningezett magyar NB II-es Kisvárda FC igazolta le több honfitársával - mint Cherepko, Zanko - egyetemben. De a nyári transzferidőszak legismertebb érkezői két rutinos, hazájuk nemzeti csapatában is megfordult támadó, a cseh Marek Strestik valamint a szerb Brana Ilic voltak. Az alaposan megerősödött várdaiak nem is tűzhettek ki más célt, mint az NB I-be való feljutást. Ennek megfelelően a 2017-18-as bajnokságot kilenc meccses veretlenségi sorozattal indították, s néhány vereségtől, hullámvölgytől eltekintve kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak, ami az egy klasszissal jobb MTK mögötti második helyre lett elég. Azaz történelme során először följutott a Kisvárda az élvonalba! A sikerből Melnyk 27 meccsen vette ki a részét, betalált a Békéscsabának és a Budafoknak. Sőt utóbbin egy gólpasszt is adott Ilicnek.

 

 

 

 

 

Forrás: Transfermakt adatlap | | Wikipedia

Kép forrása: Transfermarkt

 

 

ugrás az elejére

 

vissza a légiósokhoz

 

Minden jog fenntartva!