Catalin Anghel

Catalin Anghel


NB1-eslégiósok.hu, 2019.09.16.

 

 

Teljes név: Catalin Constantin Anghel

Született: 1974.10.04., Constanta, Románia

Állampolgárság: román

Poszt: középpályás, csatár

 

 

 

 

 

 

 

 

Catalin Anghel első csapata a román élvonalbeli Farul Constanta volt, ahol 1994-tól 1996-ig szerepelt. Az ifjú csatár olyan kiváló játékosokkal focizhatott együtt a Farulban, mint Petre Grigoras, Dennis Serban, vagy épp Stelian Carabas.

 

Ezután 22 évesen Moldáviában, a Milsami Orhei együttesénél tett egy rövid kitérõt.

 

Catalin Anghel klubjai:
Farul Constanta
Milsami Orhei
BVSC
Kaposvári Rákóczi
Stal Alchevsk
Irtysh Pavlodar

Azonban az 1997-98-as bajnokságban már a Komlósi, Usvat, Bondarenko, Bükkszegi fémjelezte BVSC-ben futballozott. Az NB1-ben 1998.02.28-án, a 18. fordulóban debütált a Loki elleni, 2-1-es vereséggel végződő bajnokin. Csereként állt be a 70. percben Csillag Krisztiánt váltva. Első gólját négy fordulóval később jegyezte a Honvéd ellen, amivel egy pontot hozott a "konyhára". Majd a szezon hajrájában, a 32. játéknapon ismét sikerült megzörgetnie a hálót, mégpedig kétszer, s ezt a Stadler Fc bánta. Akiket amúgy 4-1-re gázolt le a zuglói gárda. A 24 éves román támadó végül is az idényben 13 meccsen három gólt szerzett a 10. helyre befutó vasutas klubban. Ekkoriban egyébként már egyre inkább érződött az együttes körüli bizonytalanság az anyagi háttér miatt, s ennek tudható be, hogy 1998 nyarán sorra távoztak a kulcsemberek. Füzi Ákos és Bükkszegi Zoltán a Fradit, Csiszár Ákos az ETO-t, Erős Károly, Komlósi Ádám, Csordás Csaba az MTK-t választotta. Pótlásukra Miroslav Reshko, Molnár Zoltán, Vincze Zoltán jött a csődbe jutott Stadler FC-ből erősítésként... Aligha meglepő, hogy nyögvenyelősen vették a szezonrajtot, s a folytatásban sem igazán gyorsultak be. Olyannyira, hogy a sereghajtó pozícióban mehettek a téli pihenőre. A szünetben aztán kapkodva leigazolták Forrai Attilát, Bérczy Balázst, sőt Détári Lajost! Ám a vasutasok még Dömével sem kerülhették el a kisiklást, így utolsó előttiként kiestek az NB I-ből. Ami Anghel teljesítményét illeti, az előző pontvadászathoz hasonlóan szintén 13 bajnokin szerepelt, de ezúttal csupán a Vasasnak talált be. Az MK-ban jobban teljesített, ott 5 gólt vágott.

 

Catalin Anghel sikerei:
Kaposvári Rákóczi
NBI/B Nyugati csoport bronzérmes (2001-2002)
Stal Alchevsk
Ukrán Kupa-negyeddöntős (2003-2004)

Sokakhoz hasonlóan a román csatár sem maradt a BVSC-ben, hanem 1999 nyarán a másodosztályú Kaposvárhoz szerződött. Egészen 2003-ig tartozott a somogyi gárda kötelékébe, és a csatársorban Rajczi Péterrel, Jéger Imrével valamint Horváth Péterrel együtt próbálkozhatott a góllövéssel, ami Anghel részéről négyszer sikerült 35 meccsen. Legjobb szezonja a Rákóczival a 2001-2002-es volt, amikor összejött egy harmadik helyezés az NBI/B Nyugati csoportjában.

 

29 évesen elhagyta a Kaposvár csapatát, és az ukrán második ligás Stal Alchevskbe igazolt. A csapat fő góllövői Viktor Arefyev és Serhiy Sernetskyi voltak. Mellettük kevesebb szóhoz jutott a román légiós, aki 2003-2004-ben 11 bajnokin három gólt szerzett. Igaz, mindhármat az Arsenal Kharkiv elleni, 4-1-es győzelem során. Az Ukrán Kupában pedig az Ovidiopol hálóját terhelte meg. Ebben a sorozatban egyébként Anghelék szépen vitézkedtek, a legjobb 16 között például az élvonalbeli Obolon Kijevet ütötték ki 3-0-ra! Végül a negyeddöntőben a későbbi győztes Sahtar Doneck állította meg őket.

 

2004-ben a Kazah Premier Ligában induló Irtysh Pavlodar lett az új munkaadója. S két esztendő múlva itt is fejezte be profi karrierjét.

 

33 évesen aztán edzősködésbe fogott, megfordult a CSO Ovidiu, a Sageata Navodari együttesénél, ám a legtöbb ideig a Viitorul Constantánál tevékenykedett, akikkel ünnepelhetett egy harmadosztályú bajnoki címet is.

 

 

 

 

 

 

Forrás: Wikipedia adatlap | BVSC, 1998-99 | Anghel a Futbalmanach.hu-n | Anghel távozik a Rákóczitól |

Kép forrása: Alchetron

 

 

ugrás az elejére

 

vissza a légiósokhoz

 

Minden jog fenntartva!