Elvir Hadzic

Elvir Hadzic


NB1-eslégiósok.hu, 2021.06.04.

 

 

Született: 1999.01.18, Cazin, Bosznia-Hercegovina

Állampolgárság: boszniai, osztrák

Poszt: csatár

 

 

Cazinban született, Boszniában, de gyerekként már Ausztriában ismerkedett a focival. 2007-től, vagyis nyolcéves korától a következő tíz évben végigjárta az SV Ried korosztályos csapatait. Abban az időben a klubnál focizott bátyja, Anel valamint unokatestvére, Demir is.

Elvir Hadzic klubjai:
Videoton II
Videoton
FC Dornbirn
Hertha Wels

Elvirt a csatársorban próbálgatták, és már az U18-asoknál játszott, amikor bátyja akkori munkáltatója, az NB I-es Videoton hívta próbajátékra, s a sikeres tesztelés után 2017 februárjában le is szerződtette. Ahol egyelőre a Videoton II-ben vették számításba. 2017 tavaszán tehát a harmadosztályban 13 mérkőzés során mindössze 1 gólt jegyzett.

Ám ez is elég volt, hogy a következő idénytől már az élvonalbeli kerethez tartozhatott. 2018.04.04-én debütált az élvonalban, a Mezőkövesd ellen. S a szezonban még 2-szer bedobták, a bajnokság végén aztán ünnepelhette az aranyat Huszti, Nego, Juhász társaságában. Az nb3-ba visszajátszva pedig a Vidi II házi gólkirálya lett 23 mérkőzésen lőtt 7 találatával. Emlékezetes volt ezek közül a Csorna elleni duplája, vagy a kaposvári győztes gólja. A 2018-19-es pontvadászatban a Vidivel csak a bajnoki ezüst jött össze, ám nem maradtak trófea nélkül, bezsebelték az MK-t. Hadzic 1-1 bajnokin és kupameccsen lépett pályára.

 

Elvir Hadzic sikerei:
Videoton
Magyar bajnok (2017-18)
Magyar bajnoki ezüstérmes (2018-19)
MK-győztes (2018-19)

2019 nyarán elköszöntek tőle, és a boszniai támadó az osztrák másodosztályba frissen följutott FC Dornbirnhoz igazolt. Az újonc teljesítve a minimumot, 12. helyen bennmaradt. Hadzic azonban nem igazán. 13 meccsen csupán egy Lukas Fridrikasnak adott döntetlent érő asszisztot tudott felmutatni.

 

Mindenesetre góltalan idénye után nem marasztalták, így 2020 júliusában a harmadik ligás Hertha Welshez írt alá.

 

 

 

 

 

Forrás: Wikipedia | Transfermarkt | MLSZ adatbank

Kép forrása: VidiPedia

 

 

ugrás az elejére

 

vissza a légiósokhoz