Ilias Ignatidis


NB1-eslégiósok.hu, 2018. október 15.

 

 

Született: 1996. november 11., Szaloniki, Görögország

Állampolgárság: görög

Poszt: csatár

 

 

 

 

 

A Szalonikiben született támadó az Aris Salonikinél kezdett focizni. 2013-ban, 16 évesen a görög rekordbajnok, Olympiacos vitte el. Érkezésekor egy német szakember ült a kispadon, a később a magyar válogatottnál dolgozó Bernd Storck. Ignatidis új klubjában a 2013-14-es és a 2014-15-ös UEFA Ifjúsági Ligában 10 meccset játszott, és legjobb alakítása a PSG elleni gólpassza volt. 2014-15-ben nyolcaddöntőig jutottak, ahol a Shaktar búcsúztatta őket büntetőpárbajban. Egyébként a hellén sztárkub ifjú titánjai közt föltűnt a a Real Madrid tarcsiktól Vasason át a rivális Panathinaikosig kalandozó Vergos és a nagycsapatban bizonyító Tsimikas és Androutsos.

Ilias Ignatidis klubjai:
Olympiacos Pireus
GS Kallithea
Vasas
Levski Karlovo
Poseidon Nea Michanionas
Aris Paleochoriou

Ignatidis viszont nem kapta meg az esélyt, hanem 2015 augusztusában kölcsönadták a másodosztályú Kallitheának. Itt egy győztes kupameccsen lépett pályára csereként.

 

A kölcsönidő leteltével sem számítottak rá az Olympiacosnál, ezért 2016 januárjában a Vasasnál próbázott, és mivel az edzőmeccseken jól mozgott, gólt szerzett, február 12-én három évre szerződtették a 19 éves csatárt. Ebben a transzferidőszakban érkezett Angyalföldre Korcsmár, Ristevski, Müller is. Az újonnan igazolt hellén csatárról hamar kiderült, jó pedigréje ellenére kevés ide, így szerződéséből csak hat hónapot töltött ki... Oenning csapatában tavasszal csupán 3 bajnokin - kétszer a DVSC, egyszer a Vidi ellen - kapott szerepet 95 perc játékidő erejéig. De nem ezért szakítottak vele. Beteg édesanyja gondozása miatt kérte a szerződésbontást. Ami meg is történt 2016. augusztus 31-én.

 

Pár hónappal később a bolgár másodosztályú FC Levski Karlovóban folytatta pályafutását. Bemutatkozása kiválóra sikerült, egy duplával indítva a Ludogorets tartalékjai ellen 2016 október 29-én. Amivel amúgy három ponthoz jutatta csapatát, miután 0-1-es állásról fordította meg a meccset. A következő fordulókban még kétszer talált be, így 2016-17-ben négy gólt jegyzett 11 bajnoki alatt. Csapata ennél sokkal rosszabb mutatókat produkálva az utolsó helyen zárt.

 

Ilias Ignatidis sikerei:
Olympiacos Pireus
UEFA Ifjúsági Liga-nyolcaddöntős (2014-15)

Ignatidis 2017 nyarán visszatért Görögországba, az alacsonyabb ligában szereplő Poseidon Michanionashoz igazolt. Ám hiába volt "isteni" a csapat, csak rövid ideig maradt náluk.

 

2018 januárjában váltott, s a harmadik vonalban érdekelt Aris Paleochoriou együtteséhez szerződött.

 

 

 

 

 

Forrás: Soccerway | Transfermakt

Kép forrása: Vasasfc.hu

 

 

ugrás az elejére

 

vissza a légiósokhoz

 

Minden jog fenntartva!