Mladen Lambulic

Mladen Lambulic

 

Született: 1972.07.09., Podgorica, Jugoszlávia (ma Montenegró)

Állampolgárság: montenegrói

Poszt: hátvéd

 

 

A montenegrói játékos 1990-ben kezdett el futballozni az akkor még létező Jugoszláviában. Kezdetben alacsonyabb osztályban, majd 1994-ben a Radnicki Belgrádhoz került, s itt bemutatkozhatott az élvonalban is. Az első idénye egészen kiválóra sikerült, hátvéd létére három gólt szerzett!

 

Két év elteltével váltott, az FK Zemunnak mondott igent. A bajnokság egyik középcsapatának számító Zemunban is megállta helyét, az itt töltött három éve alatt 58 meccsen játszott. Különösen a '97-'98-as szezonja sikerült jól, amikor szinte minden találkozón pályára lépett a bajnokságban 6. helyen végző csapatban.

 

1999-ben kipróbálta magát Nyugat-Európában, a belga második vonalban. Ám egy év múlva már újra a jugoszláv elsőosztályban kergette a labdát, ezúttal az újonc Zeta Golubovcinél. Bár csapata nem parádézott a bajnokságban, ám a 28 esztendős, rutinos focistára nem lehetett panasz. Három fontos találatot is szerzett. A 8. fordulóban pont régi csapata a Zemun ellen juttatta a hálóba az egyenlítő gólt. A Zeta a 2000-01-es idényt a 13. helyen zárta. Ám ha a bajnokságban nem is, a kupában annál inkább villogtak. A negyeddöntőig meneteltek, ott azonban a Mladost Apatin erősebbnek bizonyult náluk. Lambulic egyébként ebben a sorozatban szintén betalált, egyszer a Kragujevac elleni nyolcaddöntőbeli összecsapáson.

 

2002 tavaszán csapatot, s egyben országot váltott - az MTK-hoz igazolt. A kék-fehérek azokban az években a délszláv vonalat erőltették, így Lambulic számos honfitársával játszhatott egy csapatban, például Goran Jezdimiroviccsal vagy Bojan Laziccsal.

Lambulic első MTK-s évében még kevés találkozón szerepelt.

 

Lambulic klubjai

A következő, 2002-03-as szezon közben a Sopronnak adták kölcsön, miközben a Hungária körútiak megnyerték a bajnokságot. Lambulic a Sopronnál alapember lett, 40 meccsen bizonyíthatott.

 

A kölcsönidő leteltével 2004-ben tért vissza az MTK-hoz, ahol a helyzet jelentősen megváltozott, a jugoszláv különítményből csupán ő és Jezdimirivoc maradtak. Lambuliccsal ekkortól kezdőként számítottak a hátsó alakzatban. Határozott játéka s rutinja miatt éveken át kulcsember lett a védelem középső tengelyében. Kiváló párost alkotott Juhász Rolanddal, később Rodenbücher Istvánnal, Pintér Ádámmal.

 

A kék-fehéreknél történő újabb koncepcióváltás következtében - melynek lényege, hogy az utánpótlásból kikerülő fiatalokat kezdték el beépíteni a csapatba - Lambulic, Végh Zoltán kapussal együtt a keret legrutinosabbja lett. A montenegrói hátvéd legjobb idénye alighanem a 2007-08-as volt, amikor bajnoki címet, szuperkupa-győzelmet ünnepelhetett az MTK-val, s mellesleg 7 gólt is szerzett. Ezekből kettőt a REAC elleni találkozón, mely tulajdonképp döntő fontosságú volt, mivel az üldöző Debrecen immár behozhatatlan hátrányba került.

 

2009-ben végül Lambulic is a fiatalítás "áldozata" lett. Így a 2009-10-es bajnokságnak új csapattal, az Újpesttel vágott neki, ahol eleinte a kezdőben játszott, az első hat fordulóban, ám a Haladás elleni meccs után nem játszott többet az őszi idény során a bajnokságban. A kupában viszont igen, két meccsen kapott lehetőséget, sőt megszerezte egyetlen újpesti gólját a Kecskemét ellen.

 

A több játéklehetőség miatt tavasszal újra váltott, a Kecskemét ajánlatára igent mondott. Lambulic a KTE addig ingatag védelmének magabiztosságot adva rengeteget tett új klubja nb1-ben maradásáért. Sőt, nemcsak a védekezésben, mivel két asszisztot is kiosztott. Érdekes, hogy pont volt klubjaival szemben. A 17. fordulóban, a fővárosi és vidéki lilák összecsapásán Montvainak adott gólt érő átadást, a meccset a Kecskemét nyerte 2:1-re. A véghajrában pedig, a 29. fordulóban a Hungária körútiak ellen Lambulic beadását váltotta gólra Némedi Norbert, s mint később kiderült, ez a győzelmet jelentette.

 

 

Az új szezon őszi idényében még lejátszott 9 bajnokit, de 2010 októberében a montenegrói védő úgy döntött, befejezi pályafutását.

 

Forrás: Origo Rsssf.com Transfermarkt

Kép forrása: Footballdatabase

 

Minden jog fenntartva!

  • nb1-es légiósok.hu
  • Impresszum
  • Szerzői jogok
  • Blog
  •