Marten Wilmots

Marten Wilmots


NB1-eslégiósok.hu, 2021.06.27.

 

 

Teljes név: Marten Wilmots

Született: 1999.01.29., Sint Truiden, Belgium

Állampolgárság: belga

Poszt: középpályás

 

 

 

 

 

Marten Wilmots klubjai:
FTC
NK Triglav
URSL Visé

Sint-Truidenben született, édesapja Marc Wilmots, aki 70-szer játszott a belga válogatottban, UEFA-kupát és Európai Szuperkupát is nyert. Marten 2015-től szülővárosa csapatánál, a St Truiden juniorjainál nevelkedett, de ifistaként megjárta a Standard Liége, és az olasz Avellino utánpótlását is. Ezalatt játszott a belga korosztályos válogatottakban, az U-17-ben és az U-18-ban, ahol egy gólt is jegyzett Japán ellen.

 

19 évesen, 2018 novemberében az OTP Bank Ligában szereplő FTC-hez írt alá. Ahol csupán 11 barátságos meccsen játhatott, tétmérkőzésen nem léphetett pályára az akkori MLSZ-szabályozás miatt. Ugyanakkor így is kerettagja volt a 2018-19-es Blazic, Leandro, Sigér nevével fémjelzett bajnokcsapatnak.

 

Marten Wilmots sikerei:
FTC
Magyar bajnok (2018-19)

2020 januárjában távozott az Üllői útról, és a szlovén élvonalbeli NK Triglav gárdájába igazolt. /Egyébként bátyja, Reno szintén ekkor érkezett. - a szerk./ 2020 tavaszán 12 bajnokin 4 asszisztot osztott ki, melyek közül leginkább a Rudar Velenje elleni győztes találatot eredményező passzára lehetett büszke. Ám ezzel együtt osztályozós helyen végeztek, s a bennmaradásért vívott playoffot is elbukták. Érdekes, hogy azelőtt félévvel a szlovén klub még EL-csoportkörben vitézkedett... A kiesés után sok társához hasonlóan a belga légiós is elköszönt.

 

Több hónapnyi munkanélküliséget követően 2021 márciusában talált új munkaadót, a belga harmadik ligában szereplő URSL Visét.

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: Transfermarkt adatlap | Tempó Fradi adatlap

Kép forrása: Tempó, Fradi

 

 

ugrás az elejére

 

vissza a légiósokhoz

 

Minden jog fenntartva!