Matías Rodríguez

Matías Rodríguez


NB1-eslégiósok.hu, 2018. december 01.

 

 

Teljes név: Matías Ezequiel Rodríguez

Született: 1993.03.29., Pablo Podestá, Argentína

Állampolgárság: argentin

Poszt: középpályás

 

 

 

 

 

Nevelőegyesülete a Chacarita Juniors volt, és náluk debütált a felnőttek között 2013.02.13-án, a Godoy Cruz elleni, 0-0-ra végződő kupameccsen. 2013 tavaszán a Primera B Metropolitanában /argentin harmadosztály - a szerk./ is bemutatkozott négy bajnoki erejéig. A középpályán bevethető futballista 2013-14-ben beverekedte magát a kezdőbe, 23 bajnoki alatt két gólt szerezvén, a Nueva Chicago és a Flandria ellen. Utóbbi találkozón az ő érdeme volt az egyenlítés.

Amíg ebben a szezonban meg kellett elégednie a Chacaritának a 8. hellyel, addig a következő bajnokságot sikerült behúzniuk. Épphogy egy ponttal megelőzve az Estudiantes gárdáját. Rodriguez 16 bajnokin segítette az első helyig vezető úton csapatát.

Matías Rodríguez klubjai:
Chacarita Juniors
FTC

A következő év kihívása immár a Primera B Nacionalban, vagyis a másodosztályban való bennmaradás volt. Amit az alsóházban, a 18. pozícióban zárva sikerült is teljesíteni. 2016-ban és a 2016/2017-es szezonban viszont ismét kiválót produkált a Chacarita! Egymás után kétszer a képzeletbeli bajnoki dobogó 2. fokára állhattak Rodriguezék, s utóbbi, mármint a 2016/2017-es eredményük egyben első osztályba kerülést is ért! A már 24 esztendős középpályás 20 meccsen játszhatott és négy gólt szerzett, melyek közül alighanem a legértékesebb a Boca Unidos kapujába vágott győztes találata volt.

2017 nyarán tehát az argentin élvonal küzdelmeire készülhetett a Chacarita Juniors. Itt jegyezzük meg, hogy a 2014-ben még a harmadik ligában érdekelt együttes röpke három év leforgása alatt jutott föl a legmagasabb osztályba! S e páratlan teljesítmény különösképp értékes annak fényében, hogy a klub mindezt "önerőből", javarészt utánpótlására építkezve tette. Mindent elmond, hogy az élvonalba jutást kiharcoló gárdában több mint 20 saját nevelésű focizott. Sőt hárman már a harmadosztályban is oszlopos tagjai voltak a keretnek, Maximiliano Paredes, Miguel Mellado és... Matías Rodriguez!

 

 

 

Matías Rodríguez sikerei:
Chacarita Juniors
Primera B Metropolitana bajnok (2014)
Primera B Nacional 2. hely (2016, 2016-2017)

Mindenesetre 2017-18-ban a Primera Divisionban is letette névjegyét hősünk, s nem is akárhogy! 24 összecsapás alatt egy gólt jegyzett, valamint öt asszisztot osztott ki. Legjobb játékát a Lanús elleni, 3-0-ra nyert meccsen nyújtotta, ahol a nevéhez fűződött az első gól, a harmadik találat előtt pedig ő adta az utolsó passzt. Bár csapata kitett magáért, s olykor bravúrokkal rukkolt elő, mint például a Vélez Sarsfield legyőzése, ám ez is kevésnek bizonyult. A 28 csapatos bajnokságot végül huszonhatodikként fejezték be, s a Temperley, az Arsenal /nem az angol! a klub teljes neve Arsenal de Sarandí - a szerk./ és az Olimpo társaságában kiestek. Amúgy érdekesség, hogy ebben az idényben megfordult a Chacaritában a 2015-ben Kispesten légióskodó Lucas Ontivero.

 

Hamarosan Rodriguezért is jelentkezett egy budapesti klub, a Fradi, s az argentin nevelőklubjában 100 tétmérkőzésen - 97 bajnokin plusz 3 kupameccsen - kilenc gólt jegyző 25 éves középpályást 2018. június 14-én a Ferencváros leigazolta.

 

 

 

 

 

Forrás: Transfermakt | Soccerway | Primera B Metrolopolitana, 2014 | Primera B Nacional, 2016-2017

Kép forrása: Fradi

 

 

ugrás az elejére

 

vissza a légiósokhoz

 

Minden jog fenntartva!