Mikhailo Meskhi

Mikhailo Meskhi


NB1-eslégiósok.hu, 2019.11.08. frissítve 2020.05.10.

 

 

Teljes név: Mikhailo Meskhi

Született: 1997.02.26., Doneck, Ukrajna

Állampolgárság: ukrán

Poszt: középpályás

 

 

 

 

 

A Doneckből származó középpályás a város kisebbik klubcsapatában, a Metalurgban nevelkedett 13 éves korától, azaz 2010-től. A 2014-15-ös szezonban már az U-19-eseknél játszott. Ám 2015 júliusában klubja csődöt jelentett.

Mikhailo Meskhi klubjai:
Stal Kamianske
Mezőkövesdi SE

 

Ahogy társainak többsége, Meskhi is rövidesen a MetaDon Premier Ligás indulási jogát megszerző Stal Dniprodzerzhynsk együtteséhez igazolt. 2016 decemberében eljött a debütálása az akkor már Stal Kamianske névre hallgató csapatban. S épp a Shaktar elleni meccsen, ahol a kezdőben Kalenchuk és a később Kisvárdára igazoló Karasiuk igyekezett szűrni az ellenfél támadásait, és Meskhi előbbi helyére jött be a meccs 77. percében. A továbbiakban azonban csak kispadozás jutott a bajnokságban, és ugyanúgy a kispadot melegítette a kupamérkőzéseken, miközben társai legyőzték a Cherkasky Dniprót, majd a nyolcaddöntőben az FK Mariupoltól vereséget szenvedve kiestek.

Mikhailo Meskhi sikerei:
Stal Kamianske
Ukrán Kupa-nyolcaddöntős(2017-2018)

2017 nyarán a Karasiuk, Kalenchuk páros távozása aztán megnyitotta a kaput a fiatal tehetség előtt, s ennek köszönhetően a 2017-18-as bajnokságban 20 évesen alapemberré vált a középpályán. 28 bajnoki, 2227 perc. Valamint két 1-1-es döntetlenben is benne volt a keze, jobban mondva a lába. Az Olimpik Donecknek gólt lőtt, míg a Zirka ellen egy asszisztot osztott ki. Az Ukrán Kupában két meccsen játszott. Csapata ebben a sorozatban lemásolta az előző évi eredményt, a Zhemchuzhyna Odessát sikerült legyűrni, ám a nyocaddöntőben egy 120 perces drámai csatában kapitulált az FK Lvivvel szemben. A szezon során egyébként jobbára Malakyannal vagy egy majdani nb1-es légióssal, Yakymivvel igyekezett szervezni a középpályás védekezést. Mnden igyekezetük ellenére azonban az ukrán élvonal utolsó helyén végezve a Stal kiesett. 2018 júniusában a klubot Kamianskéből Buchába költöztették, és újrakeresztelték Feniks Buchára. Ám az új elnevezés sem segített, a csapat júliusban megszűnt.

 

A jákékosokat elengedték, akik közül sokan maradtak a hazai élvonalban, Meskhit pedig a magyar OTP Bank Ligában szereplő Mezőkövesd szerződtette.

 

 

 

 

 

 

Forrás: Transfermakt adatlap | Wikipedia

Kép forrása: Transfermarkt

 

 

ugrás az elejére

 

vissza a légiósokhoz

 

Minden jog fenntartva!