Remzifaik Selmani

Remzifaik Selmani


NB1-eslégiósok.hu, 2019.06.28.

 

 

Teljes név: Remzifaik Selmani

Született: 1997.05.05., Tetovo, Macedónia (ma Észak-Macedónia)

Állampolgárság: macedón

Poszt: csatár

 

 

 

 

 

Remzifaik Selmani klubjai:
FK Renova
Újpest
KF Shkëndija
KF Llapi

A macedóniai Tetovóban született, és a városi klubcsapatban, az FK Renovában indult karrierje. 2014-ben, 17 évesen került a nagyok közé, akkoriban igazolt oda a Pápán, Egerben szerepelt Mecinovic és az exgyőri Mojsov. Debütáló szezonjában, 2014-15-ben 13 pályára lépés mellett egy gólt jegyzett. Fiatal támadójukat a kupa elődöntőjéig jutó gárdában is bevetették egyszer. Következő idényében ősszel 7 meccsen kapott szerepet főként csereként 10-20 percekre, tavasszal viszont a kezdőben találta magát. Ebben nyilváv közrejátszott a fő góllövő, Emini távozása. Selmani tavasszal 11 meccsen játszott, s négyszer talált be. Ellenben klubja csak alsóházi rájátszásban tartotta meg élvonalbeli tagságát. Következő szezonja volt a legjobb, ugyanis alapemberré válva 28 bajnokin öt gólt szerzett. Érdemes megemlíteni, hogy a szezon közben, 2017 tavaszán Blagoja Milevski edző behívta a macedón U21-es válogatottba. S 03.24-én Montenegró elleni győztes találkozón debütált. Az év őszén pályára lépett négy U21-es EB-selejtezőn is. Sőt a szerb ifikkel vívott derbin Selmani viselte a csapatkapitányi karszalagot!

 

Remzifaik Selmani sikerei:
FK Renova
Macedón Kupa-elődöntős (2014-2015)
Újpest
MK-győztes (2017-2018)
Magyar bajnoki bronzérmes (2017-2018)

Időközben karrierjében fontos változás történt, 2017.08.16-án a húszéves csatárt szerződtette az NB I-es Újpest. Új csapatától a nyáron épp honfitársa, Enis Bardhi távozott, viszont érkezett Novothny, Tischler, Zsótér, a nigériai Obinna, és a szerb Pauljevic. Először a Puskás Akadémia elleni, 1-3-ra elvesztett bajnokin lépett pályára Tischlert váltva, a 72. percben. Szintén csereként állt be az Újpest-Videoton rangadón, de gólt ott sem szerzett. A kupában viszont igen. A Vecsésnek talált be, az Öttevény ellen pedig egy assziszt fűződött nevéhez. Amúgy a lilákkal kupagyőztes lett, bár a Pukással lejátszott fináléban nem játszott. Az idény végén a délszláv csatárt harmatos teljesítménye okán nem marasztalták.

 

2018 nyarán visszatért a macedón ligába, a címvédő Shkendijába. Ám a csatársorban alig rúgott labdába Ibarimi és volt Renovás csapattársa, Emini árnyékában... Hat meccsen volt góltalan, de azért kiosztott két gólpasszt a Makedonija elleni, 5-1-es gálázás során.

 

2019 januárjában a több játéklehetőség miatt kölcsönadták a koszovói FC Llapi együttesének.

 

 

 

 

 

 

Forrás: Transfermarkt | Wikipedia

Kép forrása: Rangadó

 

 

ugrás az elejére

 

vissza a légiósokhoz

 

Minden jog fenntartva!