Sergio Tamayo

Sergio Fernandez Tamayo


2017. április 15.

 

Született: 1991.03.28., Logrono, Spanyolország

Állampolgárság: spanyol

Poszt: csatár

 

 

A Logronóból származó spanyol támadó gyerekként a helyi utánpótlásban ismerkedett a lasztival. Majd 16 esztendősen a Real Sociedad ificsapatához igazolt. Ahol igazán profi közegbe került, és a három ott eltöltött év alapvetően megváltoztatta motivációját. Sán Sebastianban olyan tehetségekkel focizott együtt, mint Rubén Pardo vagy Griezmann.

 

Később visszatért Logronóba, az UD Logronéshez. Azután 2012 nyarán, 21 esztendősen a városi rivális SD Logronéshez igazolt. Az ifjonc Tamayo pont jókor érkezett, ugyanis épp kifogta azt az idényt, amikor még az egykori Valencia-klasszis, a 250 La Liga-meccsel büszkélkedő Gerardo náluk vezetett le. Tamayo 2012-13-ban 30 bajnokin próbálkozhatott a góllövéssel, s végül az egyik kísérlete sikerrel járt, aminek az Osasuna tartalékjai valószínűleg nem örültek.

Klubjai:
UD Logronés
SD Logronés
MTK
SD Logronés
Az azt követő szezonban is beállította az előző "góltermését", ezúttal a Sporting Gijon II volt a kárvallott. Utóbbi idény során egyébként csapata védősorát a Fradit megjárt Carlos Alcantara erősítette, aki valószínűleg mesélhetett budapesti élményeiről.

 

Talán ez is közrejátszott, talán csapata kiesése is, mindenesetre 2014 nyarán Sergio próbajátékra jelentkezett az MTK-nál. S mivel az edzőmeccseken jól játszott, gólokat szerzett, így a 23 éves spanyol 2014. augusztus 5-én aláírt 2 évre a Garami által dirigált kék-fehérekhez. 2014 őszén öt bajnokin játszott, amiből négyet megnyertek, valamint egy MK-meccsen és kétszer a Ligakupában volt a pályán. Utóbbi sorozatban, a Mezőkövesd ellen eredményes tudott lenni. A spanyol légiós egyetlen gólja ellenére jól játszott, látszott rajta, hogy remek alapokat kapott. Megmozdulásaiban benne volt a gól, de sajnos többnyire benne is maradt.

Épp ezért, hogy megtalálja góllövő cipőjét, a téli szünetben fölmerült a kölcsönadása. 2015 januárjában Kispestre vetődött próbázni. Ám a transzfer mégsem realizálódott, Sergio a kék-fehéreknél maradt.

Sikerei:
MTK
Magyar Ligakupa-elődöntős (2015)
Magyar bajnoki 3. (2015)
SD Logronés
Spanyol negyedosztályú ezüstérmes (2016)

De a tavasz sem hozott nagy változást. Bár ismét volt egy villanása a Ligakupában, győztes gólt vágva a Pécs hálójába. Egyébként a Garami-legénységnek is jól ment a játék a Ligakupában, egészen az elődöntőig nyomultak. Ahogy az NB I-ben elért 3. hely szintén elfogadható volt. Spanyol légiósukat tavasszal a bajnokságban csupán egy meccsen dobták be nyolc percre. Persze a szezon végén már nem marasztalták. A Hungária körúton egyébként több magyar sztárocskától - Vass Ádám, Kanta, Torghelle - tanulhatott. És ha már a tanulást említettük, a hispán csatár nem kizárólag focizni jött hozzánk, hanem mellette a Pázmányon jogot hallgatott.

 

2015 júniusában tehát távozott az MTK-tól, és augusztus 18-án régi-új csapatához, a negyedosztályban dekkoló SD Logronéshez kötelezte el magát. A Tercera División 2015-16-os kiírásában 21 bajnokin játszhatott, és a Calahorra ellen neki sikerült egalizálnia, az Anguianót pedig az ő találatával verték. Ennek ellenére az idény zárultával 2. helyen végzett gárda és Tamayo útjai elváltak. A szakításra 2016 júliusában került sor.

 

 

 

 

 

Forrás: Soccerway | laligaloca Transfermarkt | Tamayo statja, 2015-16

Kép forrása: Nemzeti Sport

 

 

ugrás az elejére

 

vissza a légiósokhoz

 

Minden jog fenntartva!